Peperiksaan

Portal Peperiksaan.net adalah sebuah laman web tentang pendidikan yang merangkumi peperiksaan UPSR, PT3, SPM, STPM, STAM, Diploma, Ijazah, Sarjana & PHD.

Khamis, 27 Oktober 2022

Soalan Percubaan Ekonomi SPM 2022 + Skema Jawapan

Soalan Percubaan Ekonomi SPM 2022 + Skema Jawapan. Adakah anda calon SPM tahun 2022? Panduan buat anda khususnya pelajar Tingkatan Lima yang akan menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Apakah soalan ramalan Ekonomi SPM 2022? Sudah pastinya murid-murid sedang mengulangkaji matapelajaran dan memerlukan bahan bacaan untuk persediaan peperiksaan SPM sebenar. Berikut adalah koleksi contoh soalan Percubaan Ekonomi SPM.

Koleksi Soalan Percubaan Ekonomi SPM 2022 + Skema Jawapan


Untuk makluman, jadual waktu peperiksaan SPM 2018 akan diadakan pada 13 November hingga 13 Disember 2018. Dijadualkan subjek Ekonomi akan berlangsung pada 27 November 2018. Subjek Ekonomi mempunyai dua kertas peperiksaan iaitu objektif dan subjektif. Seperti mana anda tahu, peperiksaan SPM adalah peperiksaan yang sangat penting dimana ianya menentukan halatuju pelajar untuk melanjutkan pengajian ke Institut Pendidikan Tinggi Awam (IPTA) melalui Permohonan UPUOnline.

Koleksi Soalan Percubaan Ekonomi SPM 2022 + Skema Jawapan


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang contoh soalan-soalan percubaan Ekonomi SPM bagi seluruh negeri di Malaysia. Calon dikehendaki memuat turun contoh-contoh soalan percubaan SPM melalui link di bawah dalam bentuk PDF. Senarai kertas soalan peperiksaan Percubaan SPM 2018 beserta skema jawapan akan ditambah dari semasa ke semasa.


Trial Papers Ekonomi SPM 2018 + Skema Jawapan


● Soalan Percubaan Ekonomi SPM 2017 Terengganu - [Kertas 1 & Kertas 2 + Jawapan 1 & 2]

● Soalan Percubaan Ekonomi SPM 2017 Perlis - [Kertas 1 + Kertas 2 + Jawapan 1 Jawapan 2]

INFO BERKAITAN : Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2022

Selamat menduduki peperiksaan dan moga memperolehi keputusan cemerlang dalam peperiksaan SPM sebenar.

Penafian : Kertas soalan-soalan ini bukan hak milik www.peperiksaan.net dan ianya tidak dihoskan oleh pihak kami. Ianya perkongsian yang diambil dari sumber-sumber sedia ada di laman internet.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan